Monique de Meyere

Geboren 1962.
Woont en werkt in Amsterdam.

Het komt geregeld voor dat ik met iemand aan het praten ben en ondertussen denk: ‘haar jukbeen is nu donkerpaars’ of ‘het blauw van deze trui komt in zijn gezicht en haar weer terug’. Na vele jaren teken- en schilderlessen te hebben gevolgd, onder meer bij Wendelien Schonfeld en Sam Drukker, waarin ik aan mijn basisvaardigheden heb kunnen werken, ben ik nu zover dat ik mijn eigen weg in het schilderen ben ingeslagen.
Ik schilder voornamelijk naar model. De menselijke verschijningsvorm fascineert me want ieder mens heeft haar of zijn eigen, specifieke expressie. Ik probeer in kleur en vorm vast te leggen wat iemand volgens mij uitstraalt. Dat kan ik niet in woorden omschrijven. En het leuke is dat het voor mij altijd weer een verrassing is wat er al schilderend ontstaat.

Sinds twee jaar schilder ik ook op houten voorwerpen die verschillende afbeeldingen over een onderwerp bevatten. De verschillende beelden die ik kies, vertellen een eigen verhaal over een thema, bijvoorbeeld een stad of het leven van een opdrachtgever.