Monique de Meyere

Geboren 1962.
Woont en werkt in Amsterdam.

Mijn drijfveer om te schilderen is om uit te kunnen drukken wat mij fascineert en raakt. Dat kunnen mensen zijn en hun specifieke uitdrukking en houding maar ook andere beelden zoals indrukken die ik heb opgedaan tijdens reizen naar bijvoorbeeld Zuid-Afrika, of een onderwerp uit de actualiteit dat me bezighoudt. 

Behalve op doek, schilder ik ook op hout en glas.  Zo beschilder ik houten kistjes met verschillende beelden die samen het verhaal vertellen van een onderwerp of de levensloop van een opdrachtgever weergeven. De schilderijen op glas van bv: kreeften, vissen of vogels vormen door hun uitgesproken kleuren een goede wisselwerking met de doorzichtige achtergrond. Sinds kort zijn er van mijn composities op glas ook tegels verkrijgbaar.

Mijn composities kenmerken zich door het gebruik van heldere, expressieve kleuren. Of ik nou een model of een stadgezicht of een dier schilder: de kleuren bepalen de sfeer en vertellen een verhaal. Een verhaal dat voor mij al schilderend ontstaat. Ik ben eveneens coach en werk in mijn praktijk ook veel met beelden, bestaande of ter plekke gemaakt, om cliënten te stimuleren hun ervaringen, wensen en mogelijkheden vorm te geven.

0
nl_NLDutch