Monique de Meyere

Geboren 1962.
Woont en werkt in Amsterdam.

Mijn drijfveer om te schilderen is om uit te kunnen drukken wat mij fascineert en raakt. Dat kunnen mensen zijn en hun specifieke uitdrukking en houding maar ook andere beelden zoals indrukken die ik heb opgedaan tijdens reizen naar bijvoorbeeld Zuid-Afrika, of een onderwerp uit de actualiteit dat me bezighoudt. 

Sinds een aantal jaar schildert ik behalve op doek ook veel op houten kistjes. Daarop zet ik verschillende beelden neer die samen het verhaal vertellen van een onderwerp of die de levensloop van een opdrachtgever weergeven. Onlangs is ben ik op glas gaan schilderen: kreeften, vissen of vogels die door hun kleuren een goede wisselwerking vormen met de doorzichtige achtergrond.

Mijn composities kenmerken zich door het gebruik van heldere, expressieve kleuren. Of ik nou een model of een stadgezicht of een dier schilder: de kleuren bepalen de sfeer en vertellen een verhaal. Een verhaal dat voor mij al schilderend ontstaat. Ik ben eveneens coach en werk in mijn praktijk ook veel met beelden, bestaande of ter plekke gemaakt, om cliënten te stimuleren hun ervaringen, wensen en mogelijkheden vorm te geven.